HTML

Cider Élet

Minden, amit a ciderről tudni akarsz. Mi az a cider? Na, innen azt is megtudhatod. :)

Címkék

ajándék (1) akció (2) alapanyagok (1) almabor (7) almasör (1) ár (5) barack (1) bodza (1) bulmers (2) bundaberg (1) cider (11) ciderstore.hu (1) díj (2) dr.pepper (1) egzotikus (1) elderflower (1) english (1) erdei (1) exotic (1) fermentálás (1) fruits (1) fruity (1) gaymers (4) gyümölcs (1) információ (4) irn bru (1) készítés (1) kitek (1) kopparberg (4) licsi (1) lime (1) lychee (1) magners (3) olde (1) oldjamaica (1) őrlés (1) peach (1) perry (1) pohár (1) préselés (1) pringles (1) promóció (1) red (1) stassen (3) strongbow (1) svéd (1) szüretelés (1) vásárlás (9) vb (1) verseny (2) westons (5)

Friss topikok

A dupla Bulmers sztori

2010.09.28. 18:49 CiderElet

Ha előfordult már veled, hogy kétféle Bulmers logóval és ciderrel találkoztál, és azt hitted, hogy eggyel többet ittál meg, mint kellett volna, megnyugtathatunk, a hiba nem a Te készülékedben van, és a különbség oka nem is egy egyszerű arculatváltás.

Ez azonnal szembetűnik, ha meg is kóstoltad a kétféle Bulmerst. Az egyik ugyanis félszáraz, a másik pedig félédes. Hogyan lehet, hogy kétféle, egymástól teljesen eltérő ciderrel találkozhatsz ugyanazon a néven? Hát ebben a világban már semmi sem szent?

A dologban semmi galádság nincsen. Kissé zavaros történet, de elmagyarázzuk ...

Réges-régen, Clonmelben, Tipperaryben élt egy tehetséges, fiatal fiú, akit William Magnernek hívtak. Vagy Willie, ahogy a barátai hívták. Élete legfőbb célja az volt, hogy a világ legtökéletesebb ciderét alkossa meg. Tehát 1935-ben Willie vásárolt egy tucat tölgyfahordót és a küldetés elkezdődött.

Hamarosan Willie cidere oly népszerű lett, hogy segítséget kellett kerítenie a cég bővítéséhez. Az Ír-tengeren át Angliába ment, ahol belebotlott egy másik cider gyártóba, HP Bulmerbe. Hamarosan jó barátok és üzleti partnerek lettek, így Willie a ciderét  Írországban a Bulmers védjegy alatt kezdte el árulni. Egy napon a két jó barát szétvált, a céget felosztották. De Willie-nek megengedték, hogy megtartsa a Bulmers nevet a cidere számára Írországban. Az 1999-es évre Willie Magner cidere annyira népszerű lett, hogy az utódai meg akarták osztani az ír parton túl élőkkel.

Mivel a Bulmers nevet Írországon kívül nem használhatták, így Magners Original Cider névre keresztelték, a nagy ember tiszteletére.

Az ír Bulmers-szel tehát csak Írországban találkozhatsz. Ha azt a félszáraz Bulmerst keresed, akkor nálunk Magners Irish Cider néven fogod megtalálni. A nálunk Bulmers név alatt futó félédes cider viszont egy teljesen más cider, mint a Magners. Ezt a Bulmerst  a már említett HP Bulmer nyomdokain az Egyesült Királyságban valójában a Heineken, a nemzetközi sörgyártó óriás állítja elő. Szóval bárhova is vessen a sors, soha ne keverd a kettőt. Nagy probléma nem történhet, mert mindkét cider kiváló minőség, karakterében viszont meglehetősen eltérnek egymástól.

Az angol Bulmerst és az európában Magners néven forgalmazott ír Bulmerst megvásárolhatod CiderStore.hu webáruházban vagy a CiderStore.hu Facebook oldalán: http://www.facebook.com/CiderStore

Szólj hozzá!

Címkék: vásárlás akció ár almasör almabor cider bulmers magners

A bejegyzés trackback címe:

https://ciderelet.blog.hu/api/trackback/id/tr952330242

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása